رب غوره
غوره را شسته و روی آن نمک میریزیم (به اندازهی دلخواه) و روی حرارت ملایم قرار میدهیم. پس از آن درب ظرف را میگذاریم تا غورهها به طور کامل بپزند و نرم شوند. سپس آنها را از صافی رد میکنیم. در صورتی که رقیق بود، کمی دیگر آن را میجوشانیم تا غلظت آن به اندازهی رب گوجه شود.
سپس در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری میکنیم. نکتهی مهم آن است که در مرحلهای که میخواهیم، رب کمی غلیظتر شود، باید شعلهی زیر آن بسیار ملایم باشد، چون در این مرحله رب غوره سریع میسوزد. به عبارتی دیگر برای تهیهی یک رب خوب باید زمانی طولانی صرف کرد.
در ضمن اگر رب را در ظرف لعابی تهیه کنید، رنگ و کیفیت بهتری خواهد داشت. در صورتی که از ظرف فلزی استفاده میکنید، باید دقت کنید که کوچکترین خراش یا زدگی در ظرف وجود نداشته باشد، چون در حین تهیهی رب، از فلز ظرف کنده شده و وارد رب میشود که برای سلامتی بسیار مضر است.
خواص غوره:
رب غوره برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید. آب غوره درمان کننده پا درد و کمردرد میباشد. برای معالجه میتوان به مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود. البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب کرد.