مارمالاد یک نوع فرآوری کنسروی است که از جوشاندن میوه مرکبات با شکر و آب تهیه میشود و معمولا از ژلاتین برای ژله ای شدن به آن اضافه میکنند.برای تهیه مارمالاد اصولا میوه قاچ زده را به همراه پوست آن به مدت طولانی میپزند تا پوست میوه و گوشت آن نرم شود.این مارمالادها معمولا به همراه نان تست برای صبحانه استفاده میشوند.مارمالادها روش پختشان با مربا متفاوت است.مارمالاد مربای خمیری شکلی است که به هیچ عنوان تکههای میوه در آن وجود ندارد وبرای اینکا عطر و طعم میوه حفظ شود مدت زمان پخت آن کوتاه میباشد.اگر مارمالاد را به طور صحیح و بادقت در شیشههای استریلیزه نگهداری شوند میتوان آنها را به مدت یکسال در یخچال نگهداری نمود ولی در تهیه مربا تکههای میوه قابل مشاهده هستند و تکههای میوه داخل شهدی شیرین میباشند.مارمالادی که لعاب کافی داشته باشد بعد از خنک شدن میبندد ولی مانند عسل کش میاید.همچنین آب مارمالاد در آغاز باید زیاد باشد تا تمام لعاب میوه را حل کند ولی باید حدود دو سوم آن را با جوشش ملایم تبخیر شود.
مارمالادهای دارای انواع مختلفی میباشند که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم.
چند نکته مهم در تهیه مارمالاد
شیشه مارمالاد باید از نوعی باشد که اندازه آن کوچک و دیواره آن صاف و یکدست باشد.
مارمالاد تحت شرایط زیر تغییر رنگ میدهد وشفافیت خود را از دست میدهد
- درجای گرم نگهداری شود
- تاریخ نگهداری آن گذشته باشد
- دوباره جوشانده شود
شناور بودن میوه روی شیشه به دلایل زیر میباشد
- میوه کمتر از مدت تعیین شده پخته شده باشد
- میوه نارس باشد
- زمانیکه مارمالاد را از روی حرارت برداشته و بلافاصله داخل ظرف بریزیم