لیموعمانی میوه خشک شده است که به عنوان چاشنی در غذاها یا دم نوش به صورت کوبیده شده یا درسته استفاده میشود به دلیل اینکه لیمو عمانی تازه را نمیتوان به تنهایی مصرف نمود آن را در آفتاب خشک میکنند تا داخل آن به رنگ سیاه درآید.
لیموعمانی در آمریکا و آمریکای لاتین نیز کشت میشود اما گیاه آن در آسیای جنوبی است.
در غذاهای ایرانی نظیر قرمه سبزی و قیمه به صورت شکسته یا خرد شده یا درسته که آن را سوراخ میکنند از لیموعمانی استفاده میشود.در کشورهای دیگر به صورت گرد کوبیده شده به خوراکهای برنجی اضافه میکنند.لیموعمانی طعم ترش دارد و به دلیل عمل تخمیر کمی مزه تلخی در آن حس میشود.همچنین لیمو عمانی به صورت رب نیز استفاده میشود که برای آموزش نحوه درست کردن رب به صفحه طرز تهیه رب لیمو عمانی مراجعه نمایید.
لیمو عمانی خواص مختلفی دارند که در زیر به بخشی از این خواص اشاره میکنیم.
- رفع مشکلات گوارشی
- درمان اسهال خونی
- درمان و پیشگیری سرماخوردگی
- تسکین سردرد
- افزایش اشتها
- از بین بردن نفخ شکم
- کاهش کلسترول خون
- تنظیم فشار خون
- پیشگیری از سرطان.
- از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری میکند
- جذب آهن غذا
- در دم نوش هایی مانند دم نوش گل گاو زبان که مانع از افزایش غلظت خون و بالا رفتن فشار میشود
از لیمو عمانی حتی در پولکیها استفاده میشود که همراه دم نوش یا چای مصرف میشود که بهترین نوع لیموعمانی در بندرعباس،میناب و جهرم و شیراز پرورش مییابد.
همانطوری که گفتیم لیمو عمانی حاوی ترکیبات تلخ است که بهتر است در زمان مصرف تخمهای آن جدا و دور ریخته شود.اما ممکن است حتی پس از جداسازی تخمها باز هم طعم تلخی داشته باشد که بهتر است برای مدت کوتاهی آن را در آب خیسانده و آب آن را دور بریزید گرچه با انجام این کار ویتامینهای لیمو عمانی خارج میشود اما در عوضش غذای شما تلخ نمیشود. برای خرید رب لیمو عمانی به صفحه رب لیمو عمانی مراجعه نمایید.